Over ons

Op de boerderij…

Per dagdeel is er plek voor 10 tot 12 deelnemers met verschillende hulpvragen. Voor elke deelnemer zijn er activiteiten naar wens en mogelijkheden. Dit kan in een groepsactiviteit zijn, maar ook alleen of onder begeleiding van één persoon. We werken met vaste begeleiders en vrijwilligers om structuur en zorg te bieden.
Er is gelegenheid om te rusten op de boerderij en wij kunnen hulp bieden bij de ADL. Op de boerderij zijn tilliften aanwezig voor het toiletbezoek.

Het werk

Een groot deel van de activiteiten bestaat uit de dierverzorging. Er zijn schapen, konijnen, kippen, geiten en pony’s op de boerderij. Ook Noxy, de hond wil graag uitgelaten worden.
Er is een mooie verwarmde kas, hierin worden veel tuin activiteiten gedaan. Bijvoorbeeld het zaaien en verspenen van groentes. Die later weer in de grote moestuin worden gepoot. De oogst wordt deels zelf weer gebruikt en een groot deel gaat naar een restaurant in de buurt.
Ook zijn er verhoogde plantenbakken in de tuin aanwezig, hier kan vanuit de rolstoel gewerkt worden aan bijvoorbeeld de aardbeien.

Andere activiteiten zijn bakken en koken. Regelmatig worden er samen taarten gebakken. Deze zijn ook te bestellen (zie pagina Producten) Ook wordt er af en toe soep gemaakt dat tussen de middag samen genuttigd wordt. In de winter zijn we meer bezig met het maken van houtproducten, bijvoorbeeld vogelhuisjes of dienbladen met pitriet. Voor een ieder gaan we op zoek naar leuke activiteiten op de boerderij. Uitgangspunt zijn uw wensen en mogelijkheden!!

En verder…

De schone boerderij bestaat uit een gezellige leefruimte, een rust-ruimte en een serre. Buiten vind je de boomgaard, de bloemen-en groentetuin, de kas en schoppe (werkplaats), een weiland met klein- en grootvee en een volière. De volière is in het najaar/winter 2016 uitgebreid met een nieuw gedeelde voor de geiten. In de boomgaard staan verschillende fruitbomen.